Niels van Roon speelt in deze ronde aan bord 13. Zijn tegenstander heeft geen zin in een interview, dus hadden we een gesprek met Niels alleen. Niels woont in Hintham dat vlak bij Den Bosch ligt. In den Bosch is ook een schaakclub, waar hij heengaat. Namelijk HMC. Niels heeft leren schaken van zijn vader. Voor de zomer kreeg hij les in stap 3 van Thomas Mollema, na de zomer gaat hij beginnen met stap 3 extra.

Deze week slaapt Niels samen met 8 andere schakers van HMC in een scoutinggebouw. Eén van die andere schakers is de broer van Niels, Sjoerd die in de C groep meedoet. Luuk Bekkers is mee voor de begeleiding en vanaf vandaag is ook Brent Burg erbij. Ook de oudere jeugdspelers helpen bij de begeleiding van de jonkies. Tony en Elke, voor Niels beter bekend als “papa” en “mama”, zorgen voor het eten. Dat wil zeggen: Meestal kookt Elke, maar de pannenkoeken werden gebakken door Tony.

Het zou Niels vanavond pizza eten, maar dat levert hevig protest op van zijn ouders. Na een dag patat en een dag pannenkoeken is het tijd voor iets met wat meer groenten. Natuurlijk kun je veel groenten op de pizza doen, maar dat is niet helemaal wat de ouders bedoelen. Niels denkt even na en vertelt dan dat Mexicaans ook lekker is, en daar zitten wel groenten in. Laat dat nou net zijn wat zijn ouders vandaag gaan klaarmaken.

Bij het scoutinghuis wordt door de kinderen graag gepokerd, gewoon voor de lol. Zelf zit Niels ook op scouting en verder houdt hij van zingen en computeren. Met zijn vrienden gaat hij graag buitenspelen. De laatste tijd zijn loombandjes erg in trek en ook Niels is door dit virus gepakt.

Bijna de hele familie van Niels kan schaken, maar tante Helga nog niet. Daarom wil Niels haar graag leren schaken. Winnen wil Niels graag tegen Siem van Dael. Ze hebben nog niet zo vaak tegen elkaar gespeeld. Niels kent Siem van de toernooien waar hij aan meedoet.