FGH ronde 7

De ronde is nog maar net bezig en op bord 7 van de F'jes gaat het razendsnel! Jael Wierenga heeft vliegensvlug alles afgeruild en probeert nu zo snel mogelijk zijn pionnen te promoveren. Dat lukt. Met twee dames tegen geen weet Jael te winnen van Evi Maris.
 
Tussen Eva Molanus en Harold Kwong gaat het gelijk op. Harold staat een pion voor, maar Eva's stukken staan beter ontwikkeld. Even later heeft Eva haar pion terug gewonnen en staan Eva en Harold in stukken volledig gelijk.
Eva neemt rustig de tijd om bij andere partijen te gaan kijken. Harold denkt rustig na over hoe hij zijn stukken gaat verdedigen. Als Eva weer bij het bord zit bereid ze direct een aanval voor op de D-lijn. Eva en Harold zitten om en om aan het bord, maar Harold heeft veel minder tijd. Toch maar blijven zitten?
 
Nog slaperig zit Harold de situatie te overzien. beide partijen staan ondertussen klaar voor de aanval.
 
 
Twee schaakjes drijven Eva's koning naar voren. Dan besluit Harold torens te ruilen, maar Eva geeft niet op! Ze pakt wat ze pakken kan. Harold zet in op een dameruil die Eva aanneemt. Harold verdedigt zijn pionnen uitstekend. Harold valt aan en wint een toren! Voor Harold geeft dit vrij spel voor zijn toren.
 
Harold geeft één van zijn pionnen op. Met zijn toren voorsprong weet hij Eva's pionnen van het veld te slaan. zonder pionnen op het veld is tijd de enige manier waarop Eva nog kan winnen. Een paar zetten later kan Harold trots met zijn extra matchpunt pauze houden.
 
Loek van der Hagen en Florian Molanus spelen ook tegen elkaar. Beide spelers zijn goed aan het verdedigen. Ze proberen allebei de ander een fout te laten maken met het ene trucje nog aantrekkelijker te maken dan het andere. Dan rokeert Loek waardoor Florian zijn aanval stukken minder sterk wordt. Toch blijft hij zijn dreigende positie houden. 
 
De fotograaf komt langs, Loek lacht heel even naar de camera maar zijn serieuze blik staat snel weer op zijn gezicht. Focussen op de partij is het enige waar deze twee spelers op dit moment aan denken.
 
Florian heeft een pion gewonnen. Loek ziet geen mogelijkheid om deze snel terug te winnen. Dan wordt er een paard voor een loper geruild en Florian valt met zijn gedekte loper Loeks toren en Dame aan! Dit lijkt een benauwde situatie te worden voor Loek, dit had hij niet zien aankomen. Maar rustig nadenkend weet Loek er een eerlijke ruil van te maken.
 
Aanval afgeslagen.
 
 
Loek zet zijn torens op de C-lijn en maakt de volgende aanval klaar. Zo wint hij snel zijn pion achterstand terug. Nu gooien ze beide hun koning ook ter versterking er op uit. Het is een kwestie van wie zijn pion kan doordrukken, of de ander van het bord trucen. 
 
Loekt lijkt voor te staan. Met zijn koning bij zijn pionnen drijft hij Florian naar de zijkant. Als hij promoveert geeft Florian zich gewonnen. "Goed gespeeld" Beide spelers kunnen trots zijn.