Bord 13 - dag 2

Bord 13 van de F-groep in ronde 2 had in elk geval één eerste prijs. Dat was de prijs voor de meest bijzonder aangeklede spelers. Marthijn Kooistra had een prachtige strooien hoed, en Eva Molanus een bijzondere witte pet met rode stippen. Voor deze categorie en voor deze spelers duurde de partij heel lang: meer dan drie kwartier. De kansen waren mooi verdeeld, en de winstkansen wisselden per vijf minuten. De partij was zo spannend dat het laatste deel van de partij staande werd uitgespeeld.

De twee spelers op bord 13 in de tweede ronde van de F-groep waren Marthijn Kooistra van Philidor Leeuwarden en Eva Molanus van MSV, de Meppelse SchaakVereniging.

Hoe was jullie partij?

Eva: "Het ging goed. Eerst stond ik achter, toen voor, en ik had een goede aanval".

Marthijn: "Ik had een loper en een pion meer, tegen een toren. Ik speelde lekker, maar Eva had een mooie penning aan het eind".

Hoe lang spelen jullie al schaak?

Eva: "Eerst ging mijn grote broer Alwin schaken, toen Florian en daarna Lennart. Toen heb ik het geleerd en ben ik op de schaakclub gegaan. Op school geeft mijn moeder ook schaakles."

Marthijn: "Ik ben eigenlijk gaan schaken door het Drakenbos in Ruinen, waar ze zo'n groot schaakspel hebben staan. Ik ben het net weer bezocht. Toen ben ik ook bij de wolven in de kooi geweest."

Is dit jullie eerste ONJK?

Eva: "Nee, het is mijn tweede keer".

Marthijn: "Ik weet het niet precies. Ik geloof de tweede of de derde keer."

Waar logeren jullie?

Eva: "Op Camping De Köller, in Hertme. Dat is vlakbij het Openluchttheater."

Marthijn: "Wij zitten in een Bed & Breakfast."

Wat hebben jullie nog meer aan hobby's?

Eva: "Eerst zat ik ook op voetbal, nu op atletiek".

Marthijn: "Ik zat op karate en op blokfluit. Nu zit ik nog op hockey en schaken".

(Interview: Jos Damen; foto: Anja Campmans, (c) CC-BY-SA