Held op sokken

De laatste jaren loopt opa meestal op zijn sokken door de speelzaal (en zelfs door het hele gebouw), maar dat is niet altijd het geval geweest. In de eerste jaren had opa nog gewoon schoenen aan, maar die kan hij nu niet meer betalen, maar opa vind het gewoon lekkerder om zonder schoenen te lopen. Een bonus is dat dit ook een klein beetje minder geluid maakt als opa door de zaal wandelt.

Opa is op het idee gekomen toen hij in Enschede was. Het geheugen laat opa even in de steek dus het is niet meer precies te zeggen welk jaar het was. In dat jaar zag opa enkele deelnemers ook zonder schoenen door de zaal banjeren en dat leek goed te werken. Het waren voornamelijk deelnemers die aan de hogere borden speelden die dit deden.

Mocht er dus ergens in de verslagen van opa een plotselinge kwaliteitsverbetering hebben opgetreden, wat overigens vrij onwaarschijnlijk lijkt aangezien het niveau nog steeds ver onder nul ligt, dan zal dat wel het moment zijn dat opa besloten heeft om zijn schoenen niet meer mee de zaal in heeft genomen.

Op sokken willen rondlopen heeft echter ook een paar nadelen. Zo is opa elke dag enkele tientallen keren bezig zijn schoenen aan en uit te doen, omdat er in het gebouw een paar ruimtes zijn waar opa liever niet op zijn sokken loopt. Ook gaat opa af en toe naar buiten, en ook dat is zonder schoenen niet handig.

Opa zou een slimme opa zijn als hij makkelijke schoenen aan zou doen, want elke keer die veters strikken dat kost wel wat tijd. Gelukkig heeft opa heel lang geleden op de kleuterschool wel zijn veterdiploma behaald! Het dragen van slippers is natuurlijk ook een optie, maar dan staat het weer zo raar om sokken aan te hebben. En om nou op blote voeten door de zaal te lopen? Dat gaat opa net iets te ver!