Groep G/H - ronde 5

De ronde is koud 20 minuten onderweg of er wordt in de G/H groep nog maar aan drie borden geschaakt!  In de G-groep heeft Han Yichen weinig werk aan zijn partij tegen Florian Molanus en daarmee is hij al bijna zeker van de overwinning in de G-groep. Op het tweede bord hebben twee dames (Kimmily Tran en Eline Roebers) besloten de punten eerlijk te delen.

Ook in de H-groep is de strijd om de eerste plaats niet heel spannend. Met zijn vijfde overwinning op rij kan Lars Rutjens vanavond al een klein feestje gaan vieren.

Na een half uurtje spelen hebben Stella Honkoop en Mei Jing Garceran Wang nog steeds een ingewikkelde stelling op het bord staan. Er is nog maar weinig afgeruild en het is helemaal niet duidelijk wie deze strijd zal gaan winnen. Tien minuten later is de stelling nog steeds ingewikkeld maar wordt het remise door herhaling van zetten.

Dan is het half vier geweest en blijkt dat sommige spelers niet zijn komen opdagen. Misschien vergist in het tijdstip van aanvang? Morgen beginnen we in elk geval weer om 9.00 uur!