Groep D dag 2

 Belgie aan kop!

Het was een zware dag, de dinsdag. De sterksten beginnen elkaar tegen te komen. Drie partijen in groep D. Op het einde van de dag wist alleen Tim Grutter stand te houden van de mensen in de top 5 van het klassement aan het begin van de dag. Klassement op zijn kop dus.  En Kobus Michielsen uit België knap aan de leiding met 4 uit 4! Op de voet wordt hij gevolgd door Victor Muntean uit Eindhoven ook 4 uit 4. Een vermeldingswaardige runner up is Clovis Kien uit Parijs. Een Nederlandse vader en een Franse moeder. Hij is in Nederland lid van SV Klimop.

In ronde 4 trad Clovis op bord 3 aan tegen Daniel Kudlicka met zwart. Er volgde een guioco piano opening met een bajonet aanval door Daniel. Al spoedig viel de g-lijn open en beide heren beslotenterecht tot een lange rokade.

Stelling na 41.. Ta7  42 Ld3 . Wit staat hier duidelijk het best, beter was misschien hier meteen al 42 Td7xb7. Maar Daniel won een stuk uiteindelijk en stond het na 56 …c5+ zo. 

57 Ka3? Ai, en zo werd het remise. “Een lange partij is altijd in mijn voordeel “,aldus Clovis. In “Frankrijk ben ik alleen maar gewend lange partijen te spelen. Standaard Rapidpartijen bij jeugdtoernooien is “’bij ons’’ zeker niet aan de orde.”

Diego Kaarsenhout liet Kobus Michielsen een Franse opening op bord 2 zetten. Dat moet je bij Belgen niet doen. België grenst nl. aan Frankrijk. Hij speelde die opening dan ook kundig.

Na 21. g4 staat wit toch wel gewonnen. 21…Dxf6 22. gxf5 exf5? (Pxf5) 23 Dxh6 en zwart had niks meer. 1-0

Zet 20 bracht Victor Muntean op bord 1 tegen Jessie Mang een gezonde plus pion, waar na zwart bijna verplicht was zijn dame te ruilen. Meteen neutraliseerde Victor de open c- lijn, en ruilde gretig na 23…Tc7. Hij had nl. toch de open e-lijn. Die gebruikte hij bekwaam.

Na 25…Tc2 26. Te8+! Kf7 27. Tb8 Pa4 ( hier had zwart met Pc4 nog kans op gelijkspel) 28. Pg5+! Kg7 29 Tb7 Kh6? (Kg8 bood nog kans) 30. h4 ( f4 kan ook) en het liep mat. 1-0