FGH ronde 2

Lucas Hesse speelt tegen Om Deshmukh,  Lucas weet al snel een voordeel te halen. Om probeert zich dapper te weren. Maar met zijn toren achterstand weet Lucas Om mat te zetten.
 
Jesse van Dongen speelt tegen Mandy Zheng. Jesse heeft nog een toren op het veld met vijf pionnen, Mandy een loper met drie pionnen. Er wordt van beide kanten geprobeerd de tegenstander te strikken. Mandy weet Jesse zijn pionnenlijn goed tegen te houden. Ze noteren secuur elke stap die ze doen. Maar, na lange tijd, weet Jesse Mandy's loper te slaan. Tot slot promoveert hij een pion tot dame en dan moet ze zich helaas gewonnen geven.
 
 
Floor van der Hagen moet het opnemen tegen Dana Faybish. Gedurende een groot deel van de partij gaat het gelijk op. Maar van een klein foutje van Floor weet Dana te bestraffen. Ze weet hiermee het voordeel te behalen. Floor doet haar best om de stand gelijk te kunnen trekken maar ze is op een gegeven moment te moe en verliest. Het is ook een een mooie dag geweest.
 
 
Een korte tussenstand voor de GH: Na de tweede ronde staan er 8 mensen met 2.0 punten op de eerste plaats, dit zijn: Karl, Wendy, Thomas, Oscar, Amelia, Lars, Jamie en Lucas.