Voetbaltoernooi

De Corries winnen ONJK-voetbaltoernooi

Gisteren (donderdag) was het traditionele voetbaltoernooi, georganiseerd in samenwerking met de Bornse voetbalvereniging. Ondanks het feit dat het voor het eerst sinds vele jaren geen stralend zonnig weer was - er viel af en toe een druppeltje regen - waren er toch weer 12 teams op dit oudste ONJK side event afgekomen. Wat dat weer betreft: de nacht voorafgaand aan de voetbaldag schijnt zelfs de koudste in Twente sinds het begin van de meteorologische jaartelling te zijn geweest (zie ook dit verslag van bijna doodgevroren camping-deelnemers). Ten opzichte van vorig jaar, toen er (citaat) "een werkelijk tropisch hitte als een koepel over het fraaie stadion van BVV Borne hing" was de temperatuur gehalveerd.

De 12 teams werden naar leeftijd ingedeeld in twee poules die beide een halve competitie afwerkten (dit jaar niet meer gevolgd door kruisfinales).
De jongste groep (± 7-11 jaar) werd gewonnen door de Feestbeesten [foto links: Marrit Kooistra], een team met een mix van Friese en Meppeler schakers; Fair Play werd 2e. De groep van de iets oudere / beter getrainde / echte voetballers werd een clean sweep voor De Corries [foto rechts: Yvonne Baselmans], met onder meer twee Baselmansen, Reinier Luiten, Daan van der Noordaa en feestneus Abedin Heij. Team Slimfit werd hier tweede.

de Feestbeesten de Corries

Onze dank gaat uit naar de BVV Borne, voor de gastvrijheid en inzet van Sven Pieterson om dit toernooi weer tot een succes te maken, en kijk vooral ook even naar het fraaie verslag op de website Borne Boeit.

Fons van Hamond