Groep B - ronde 2

Het ONJK is een van de zeer weinige schaaktoernooien die 's ochtends om 9 uur al met een ronde beginnen. Midden in de grote vakantie betekent dat voor veel kinderen, zeker voor degenen die niet in de buurt van Borne logeren, dat ze toch weer de wekker moeten zetten.
Toch leidt dat maar zelden tot echt te laat komen. Zo ook vandaag in de B-groep zat iedereen op tijd achter het bord. In de tweede ronde mogen de winnaars van de eerste ronde onder elkaar uitmaken wie tot de voorlopige kopgroep gaan behoren: de 100%-ers met twee punten. Aan het eind van de ronde bleken dat er nog maar 5 te zijn.

Uit deze ronde maar twee partijen, maar wel twee uitersten: een zeeslang en een miniatuurtje. De zeeslang werd geproduceerd door Bas de De Feijter en Jannes Carpentier. Bas won vlak na de opening een kwaliteit en na veel afruilen en een zwarte promotie resteerde er een eindspel van twee torens tegen een paard en drie verbonden vrijpionnen. De torens wonnen.

Het miniatuurtje kwam op naam van Siem van Dael en Geert van Hoorn. Het spreekt helemaal vanzelf, uw versalggever heeft daar niets meer aan toe te voegen