Groep E ronde 2

Wederom een redelijk makkelijke overwinning voor David Toval. In een afwikkeling ziet zijn tegenstander stukverlies over het hoofd en moet uiteindelijk de strijd staken.

Op bord 3 speelt Lu tegen Nguyen

Lu tegen Nguyen

Nguyen ruilt zijn dame voor 2 torens. Lu's dame blijkt toch sterker te zijn en wint de partij. Morgen mag hij spelen tegen Toval!

In de partij Kanne - Muntean won de zwartspeler een pion, maar door de ongelijke lopers leek het er sterk op dat deze partij in remise zou eindigen. Zwart won echter nog een pion en dat bleek genoeg te zijn voor de overwinning.

Er zijn nu nog 6 mensen met 100% score.


Groep F ronde 2

Op bord 1 wist Kasper Bleeker voor een verrassing te zorgen.

Vanderstappen - Bleeker

De witspeelster moest lijdzaam toekijken hoe haar loper op a3 werd ingesloten. Materiaalverlies was niet meer te vermijden en ze gaf even later dan ook op.


Daniel Kutchoukov stond op bord 2 erg goed. Hij bouwde de druk met zwart goed op en alles leek in kannen en kruiken te zijn, maar door een vork  verloor hij een volle toren en even later de partij.

Ook Luuk van Steenhoven en Constantijn Beukema wisten hun partijen te winnen. Hierdoor zijn er nu nog 4 spelers met 2 uit 2.