Groep E ronde 5

 

Jessie Mang zorgde voor de verrassing van deze ronde. Ze slaagde er in de op papier sterker geachte Daniel Kudlicka te verslaan.

Lucas Nguyen won op zijn beurt van Benjamin Faybish. Dankzij een aftrekaanval won hij in 1 klap een pion en de kwaliteit. Het was meteen gebeurd. Een bittere pil voor Benjamin aangezien hij tot 1 van de favorieten behoorde.

Ook voor Inken Meijerink verliep de ronde niet optimaal. Nadat ze een mat-in-3 over het hoofd had gezien, verloor ze de partij uiteindelijk nog.

 

Shakverdian - Hoentjen

In de partij tussen William Shakverdian en Noud Hoentjen (zie foto) besliste Noud de partij door zijn tegenstander mat te zetten (Dc2)

Koploper Toval wist opnieuw overtuigend te winnen. Morgen speelt hij tegen Nguyen en KAN hij een ronde voor het einde al kampioen worden.

Als allerlaatste waren Onno Elgersma en Ruben Kollner klaar. Een ware marathonpartij waarbij de spelers in een gelijkstaand eindspel waren beland. Onno wist toch nog winstkansen te creeren en sleepte het punt binnen.


Groep F ronde 5

 

Deze ronde mocht Selma op bord 1 spelen. Dit was voor haar blijkbaar de eerste keer, want terwijl iedereen al begonnen was, was zij nog op zoek naar haar bord (zie foto). Helaas was voor haar Luuk van Steenhoven een maatje te groot.

Van de concurrentie wisten alleen Daniel Kutchoukov en Constantijn Beukema aan te haken bij de koploper.

 

 

Op het laatste bord wist Guuske Kouwenhoven haar eerste punt binnen te halen door Wessel Mol te verslaan

Ook Kasper Bleeker had geluk. Hij won reglementair.  Zijn tegenstander deed tot 2 maal toe een onreglementaire zet, waardoor de wedstrijdleider niets anders kon doen dan Kasper tot winnaar verklaren.

Morgen is het de dag van de waarheid voor Daniel Kutchoukov. Dan moet hij tegen Luuk en zal er gewonnen moeten worden als hij kampioen wil worden....