Groep E ronde 6

Vandaag begon de ronde met een luidkeels gezang voor de jarige in groep D. Enkele minuten over 9 konden we eindelijk beginnen met de 6e ronde.

Terwijl Mika op bord 9 nog zat te wachten op zijn tegenstander, hoort hij op het bord naast hem al iemand roepen "schaakmat!". Het was Mihnea Vlad die zijn tegenstander in recordtempo in een soort herdersmat had matgezet.

In de onderste regionen is het voor Tess van Randtwijk nog steeds wachten op het eerste punt.Tegen William Shakverdian lukte het helaas weer niet.

 

 

Voor Lucas was vandaag de opdracht duidelijk. Er moest hoe dan ook gewonnen worden van koploper David Toval om kans te maken op de titel.Nadat David meerdere malen zijn tegenstanders dame had aangevallen was het echter David die zijn eigen dame kwijtraakte. Hij gaf meteen op. Op bord 2 leek Liqin Lu te proviteren van deze misstap, maar hij bleef steken op remise.

De strijd om het beste meisje gaat tussen Jessie Mang en Sara Martinez. Jessie kon geen vuist maken in haar partij tegen Onno Elgersma terwijl Sara wel haar partij won van Nina de Putter. Hierdoor is Sara met nog 1 ronde te gaan voorlopig het beste meisje.


Groep F ronde 6

 

1 ronde voor het einde is de kampioen in Groep F bekend. Luuk van Steenoven is met 6 punten niet meer in te halen. Tegenstander Daniel Kutchoukov bood lange tijd weerstand ,maar kon niet voorkomen dat Luuk door middel van een slimme truc een pion en een kwaliteit won. Daniel hielt het voor gezien en gaf op.

Op bord 2 kregen Miguel en Constantijn een gelijkstaand pionneneindspel op het bord. Constantijn had blijkbaar geen zin in remise. Hij probeerde te winnen en kreeg vervolgens de spreekwoordelijke deksel op zijn neus.

 

 

Bij de meisjes is de winnaar nog niet bekend. Selma Bertholee verloor al snel haar partij. Ondertussen speelde Louise Vanderstappen tegen Jan Casur. Lange tijd stond Louise onder druk en uiteindelijk kon ze een nederlaag niet meer verhinderen.

De andere 2 meisjes, Janne Allaart en Guuske Kouwenhoven speelden tegen elkaar. Janne won en komt daarmee gelijk met Louise en Selma. Het blijft dus spannend tot laatste ronde.