Groep G/H - ronde 1

Het is 5 minuten over één en dan kunnen de klokken worden aangezet! De wedstrijdleiding maakt zich wel een beetje ongerust over het feit dat best veel spelers er nog niet zijn. Ze zouden toch niet denken dat de wedstrijd later begint? Gelukkig komt het even later allemaal goed.

En dan is het - ook voor de organisatie - op de eerste dag nog wel even zoeken en uitvinden hoe het allemaal het beste werkt. Zijn alle ratings goed op de bordjes terecht gekomen, zijn alle last-minute aanmeldingen goed verwerkt? Immers, in het weekend voor het toernooi kwamen nog 14 aanmeldingen binnen.

In de zaal is het lekker rustig, althans wel in een zaal met zoveel jonge kinderen. Alleen al in de G groep spelen 20 kinderen mee, en in de H-groep zijn er 17 deelnemers. Zoals gebruikelijk bij de zeer jonge spelers vinden ze het maar lastig om al die zeeën van bedenktijd gebruiken. Binnen het eerste kwartier zijn er dan ook al overwinningen te noteren voor Nathan Tiggelaar en Jamie Thai (H-groep). Snelle punten ook voor Nathan Kudlicka en Hendrik Donders in de G-groep.

Stella Honkoop speelt in deze ronde tegen Eline Roebers. Ze komt een dame voor te staan en niets lijkt winst in de weg te staan. Verrassend genoeg weet Eline de partij later toch nog te winnen! Op een ander bord staat Tom van Egmond niet minder dan twee dames voor tegen Isabella Bertholee (foto). Dat zou hij toch moeten kunnen winnen en even later doet hij dat ook...

 

 

 

 

Ondertussen heeft Mei Jing Garceran Wang het met de zwarte stukken zwaar te verduren tegen Yichen Han. Yichen is een loper voor gekomen en het lijkt er op alsof dat voldoende is om de partij te winnen. Misschien is Yichen voor Mei Jing nu nog een maatje te groot...

Inmiddels is de eerste ronde al bijna een uur bezig en zijn er in de G- en H-groep de meeste partijen beslist. Alleen op de topborden in de G-groep wordt nog strijd geleverd. Op zich is dat verdienstelijk, omdat in de eerste ronde de krachtsverschillen het grootst zijn.

Wessel Adema heeft dapper strijd geleverd op het tweede bord en de stelling die hij heeft bereikt is in deze leeftijdsklasse nog best lastig uit te spelen. Jammer genoeg voor hem vindt Tim een hele goede torenzet waarmee hij zomaar een volle toren wint. Goed gespeeld van Tim!

Yichen en Mei Jing spelen als laatsten, maar de situatie is reddeloos voor Mei Jing. Met haar koning moet ze het opnemen tegen een heel leger van Yichen en het is slechts een kwestie van tijd voordat ze moet capituleren.

En dat was dan alweer de eerste ronde. De overwinning van Tim op Wessel mag wel de verrassing van deze ronde worden genoemd. Gelukkig voor Wessel en al die anderen is er later vanmiddag weer een kans op succes.