Groep G/H - Ronde 2

Aan het begin missen we jammer genoeg nog een paar spelers die vanochtend met autopech langs de kant van de weg zijn gestrand. Hopelijk lukt het ze om nog op tijd te komen, en anders wordt het morgen. Ondertussen mag Guuske Kouwenhove - die eigenlijk een bye had - alsnog op komen draven om een partijtje tegen Niek van der Noordaa te spelen.

En dan hebben we het eerste herdersmatje van dit toernooi, helemaal klassiek en binnen 3 minuten is de partij in de H-groep beëindigd. Hopelijk heeft de zwartspeler er van geleerd...

Op het tweede bord spelen Nathan Tiggelaar en Lars Rutjens om het snelst. Ze kunnen nog net op elkaars beurt wachten, maar dan heeft de ander al weer een stuk in de handen. In dit tempo hebben ze geen 3 dagen voor een 7-rondig toernooi nodig, maar redden ze het ook wel in een middagje. De gelukkigste in deze roulette blijkt Lars te zijn.

Ondertussen is op bord 6 in de G-groep een leuke partij gaande tussen Wessel Adema en Eva Molanus. Eva heeft een verrassende Koninklijke paardvork op het bord gelegd en Wessel gaat nu zijn dame verliezen. Op de foto kun je met een beetje moeite de prachtige stelling zien, en natuurlijk ook een stralende Eva.

Als alle deelnemers van de H-groep al in het zwembad liggen (of ergens anders zijn), spelen Stella Honkoop en Felix Muntean de laatste zetten van hun partij. Stella heeft een dame tegen een toren en het ziet er naar uit dat Felix aan het kortste eind gaat trekken. Weinig minuten later, het is nog geen half vijf, mogen ook hier de stukken in het doosje.