De vierde ronde speelt een tweeling tegen elkaar. Dat is genoeg reden voor een interview natuurlijk. Het gaat om Joost en Niek van der Noorda uit Hardenberg, die beiden op 1 uit 3 staan. Tijdens deze ronde komt daar voor Niek een puntje bij. Op de meeste toernooien spelen ze gelukkig niet tegen elkaar maar toevallig moesten ze wel vorig jaar op het ONJK elkaar bestrijden. Toen won Joost, dus het staat nu 1-1. Thuis spelen ze natuurlijk wel tegen elkaar.

 

Schaken hebben ze geleerd van hun opa, die perfect heeft uitgelegd dat lopers schuin bewegen en torens alleen rechtdoor kunnen. Toen ze voor het eerst naar de schaakclub gingen waren hun oudere broers Daan, die in de C groep meespeelt, en de inmiddels met schaken gestopte Jasper al lid. Ze krijgen daar les van Bram Klapwijk.

Vanuit Hardenberg naar Borne is het ongeveer 40 minuutjes rijden, daarom slapen de broers gewoon thuis. Niek hoopt dat zijn ouders deze week nog een keer burito’s gaan klaarmaken. Patat is trouwens ook goed. Joost heeft het liefst Chinees.

Net als hun oudere broers spelen Joost en Niek korfbal. Ze zaten altijd bij elkaar in het team maar omdat de club meerdere teams ongeveer even sterk wil maken worden ze nu gesplitst. Joost gaat in de E1 spelen, Niek in de E2. Dat lijkt me overigens voor de ouders niet zo heel handig. Voor de coaches natuurlijk wel, zo zijn ze beter uit elkaar te houden!

Het liefst willen ze winnen van Timo of Onno , die hier ook aan het toernooi meedoen. Ook winnen van trainer Bram staat op het verlanglijstje.