In de F groep spelen op woensdagochtend volgens de indeling Janne Allaart en Guuske Kouwenhoven tegen elkaar. Voor dit interview wil laatstgenoemde ook even haar volledige naam vermelden. Guuske Anne Kouwenhoven dus. Omdat dit verder te veel werk is houden we het verder gewoon bij Guuske. Guuske woont in Vijfhuizen. Dat is een dorpje vlak bij Haarlem waar inmiddels de naam niet meer van klopt. Er is sinds de naam verzonnen is aardig wat bijgebouwd. Een tweede huis staat op de grens van Drente en Friesland. De buren wonen in het Drentse Zorgvlied, het huis van de familie Kouwenhoven staat in het Friese Boijl. Janne woont met haar familie in Best, vlak bij Eindhoven.

 

Deze week logeren ze vlak bij elkaar. Janne slaapt samen met haar vader, moeder, broer Jesse (D-groep, broertje Joppe (H-groep) en nog een jonger broertje en zusje die niet meespelen in Natuurvriendenhuis de Krikkenhaar. Guuske zit met haar ouders en twee oudere broers (Derk speelt mee in de C groep, Geert speelt niet mee) in het huisje daarnaast.

Guuske heeft leren schaken van haar broer Derk. Op de schaakclub in Vijfhuizen is Rob haar schaakleraar. Ook gaat ze soms naar Chesscool in Haarlem, maar dat kan niet altijd want dat wordt te laat op de avond. Na de zomer gaat ze beginnen met stap 3. Janne is al iets verder en gaat na de zomer beginnen met stap 3+. Ze heeft leren schaken van haar vader en van Jesse. Op de club kreeg ze eerst les van Anne Haast, die nu in Noorwegen de Olympiade speelt. Janne probeert de partijen van Anne wel na te spelen. Na de zomer gaat ze beginnen met stap 3+.

Naast schaken doet Janne aan atletiek, maar daar gaat ze mee stoppen omdat het te veel tijd kost. Ook voetbalt ze, maar ook dat wordt lastig want de trainingen zijn volgend seizoen op maandag en woensdag en op maandag moet ze ook al schaken. Guuske speelt hockey en piano. De piano in de Krikkenhaar heeft ze nog niet ontdekt, maar misschien gaat ze er vanavond wel op spelen.

Als Janne mag kiezen wat er op tafel komt dan eet ze frietjes, met een kroket. Saus als mayonaise of ketchup hoeft daar niet bij. Guuske is vegetariër dus zal ze zeker niet hetzelfde kiezen als Janne. De frietjes wel, maar dan met iets anders erbij. Of gewoon iets heel anders natuurlijk. Bloemkool, en dan het liefst met de zelfgemaakte kaassaus van haar moeder. Guuske wil graag nog ens winnen van Janne of van Sara Martinez, haar schaakvriendinnen. Janne heeft het niet zo op Belgen zo lijkt het. Ze wil graag winnen van Igor Vanduyfhuys of Constantijn Beukema.