Mei Jing Garceran Wang komt helemaal uit Hong Kong om mee te doen met dit toernooi. Haar vader is Spaans en haar moeder Chinees. De voornaam is Chinees, terwijl de voornaam van haar broer Miguel Angel juist Spaans is. Toch kan het interview makkelijk in het Nederlands want op school krijgt Mei Jing Nederlandse les. In de tweede ronde speelde ze tegen Cato de Zoeten, die in Voorschoten woont.

 

Beide meisjes hebben de schaakregels van hun vader geleerd. Cato ging daarna naar de club in haar woonplaats waar ze les kreeg van Igor Damen. Na de zomer gaat ze naar stap 4. In Hong Kong zijn ook schaakclubs en Mei Jing gaat naar Caïssa. Daar geeft haar vader schaakles. Deze week zit ze samen met haar ouders, haar opa en Miguel Angel, die ook in de EFGH groep speelt in een hotel.

Cato zit deze week op de camping. Haar ouders zijn daar ook, net als haar jongere zusje Jet die eerder deze week kampioene werd in de H groep. Trainers Roderick van Kempen en Marcus Driessen zorgen ervoor dat de partijen goed geanalyseerd worden.

Beide meisjes houden van buitenspelen met vriendinnen. Ook spelen ze allebei piano. Als het slecht weer is gaat Mei Jing computeren of met de lego spelen. Ook speelt ze tennis en ping-pong. Cato speelt graag hockey.

Cato weet al wat ze vandaag gaat eten. Er zullen pannenkoeken worden gebakken vanavond. Het liefst ziet ze in de loop van de week nog een keer pizza op haar bord verschijnen. Mei Jing houdt heel erg van snoepen, maar dat is natuurlijk geen avondeten. Daarom hoopt ze dat er vanavond schnitzel op het menu staat.

Mei Jing wil graag nog een keer winnen van haar broer, omdat hij altijd van haar wint en ze best vaak tegen elkaar spelen. Cato zou graag winnen tegen Bart of Ivo, de zonen van de schaakleraar bij haar op school. Deze twee jongens hebben stap 5 al gehaald.