Hugo Eijkelkamp woont in Hengelo en speelt daar bij jeugdschaakvereniging Minerva. Ook speelt hij bij de senioren bij HSC Stork, ook in Hengelo. Schaken heeft hij geleerd van zijn vader, die deze week meehelpt het toernooi te organiseren. In het begin van de week schreef de vader van Hugo de rondeverslagen van de G/H groep. Ook is hij de penningmeester. Hugo krijgt les in stap 2+ van Thomas Hummel, die tijdens dit toernooi wedstrijdleider is.

Voor Jessie Mang en haar familie is het een drukke week. Dinsdag verhuisden ze van Almere naar Bilthoven, dus staan er nog allemaal dozen in het nieuwe huis die uitgepakt moeten worden. Het nieuwe huis is wel mooier dan het vorige. Vanwege de verhuizing overnacht de familie niet hier in de buurt, maar rijden ze heen een weer vanuit Bilthoven. Dat is iets meer dan een uur rijden.

Schaken heeft Jessie geleerd van haar vader. Daarna is ze naar de schaakschool in Almere gegaan. Daar kreeg ze les van meester Ron Bruins. Inmiddels is ze ook lid van de schaakclub Almere. Ook daar kreeg ze les van Ron. Na de zomer gaat Jessie beginnen met stap 4. De jongere zus van Jessie heet Dalya. Zij speelt deze week mee in de G groep.

Ook Hugo gaat elke dag naar huis, maar voor hem is het niet zo ver als voor Jessie. Zijn broer en zus kunnen niet schaken.  Zijn moeder zorgt elke dag voor het eten en het liefst ziet Hugo dat er patat op tafel komt. Dat heeft hij echter gisteren al gegeten, dus hoopt hij vandaag op spaghetti. Bij Jessie is het haar vader die kookt. Hopelijk eten ze vandaag Foe Yong Hai.

In de week van Jessie is vooral de maandag erg druk. Ze speelt piano en krijgt daarin les van Eline Bergmann. Daarvoor moet Jessie wel naar Amsterdam. Ook de schaakclub in Almere, waar ze lid blijft, speelt op maandag. De andere dagen oefent ze met pianospelen en verder doet ze aan paardrijden en wil ze gaan tennissen.

De week van Hugo is een stuk rustiger. Hij is inmiddels van voetbal af en heeft nog niet in gedachten wat daarvoor in de plaats moet komen. Ook speelde hij vroeger keyboard, maar die is ondertussen verkocht. In de vrije tijd speelt Hugo op zijn kamer of met de tablet. Ook gaat hij buitenspelen met de kinderen van de straat.

Beiden willen ze hun moeder leren schaken. Bij Hugo is dat vooral omdat hij dan thuis tegen zijn moeder kan schaken. Bij Jessie is het omdat dan de hele familie schaakt. Jessie wil graag winnen van Daniël Kutchoukov, omdat ze daar nog bijna nooit tegen gewonnen heeft. Soms spelen ze tegen elkaar op toernooien. Hugo wil graag winnen van Thomas Kanger. Daar speelt hij heel vaak tegen en meestal wint Thomas.