Groep G/H - ronde 6

Spelen hier de jeugdkampioen en de meisjeskampioen tegen elkaar? Bij winst kan het voor Yichen Han bijna niet meer mis gaan, maar voor Eline Roebers zijn er nog wel meer kapers op de kust. Zij wordt namelijk in het klassement op de voet gevolgd door Kimmily Tran en Lyne Bruggink. Hopelijk duurt hun partij lang genoeg om er verslag van te doen, maar die wens wordt niet vervuld. In snel tempo vliegen de stukken van de bord als of het een bullit-tempo is en Eline blijft met lege handen staan. Als niet veel later Tim Warnaar remise overeen komt tegen Florian Molanus, is het duidelijk dat Yichen zeker is van de eerste plaats!

In de H-groep waren we nog maar net op tijd op de volgende foto te maken:

Lars Rutjens heeft tot nu toe al zijn partijen gewonnen, maar in deze partij tegen Jesse van Dongen ziet hij een mat-in-één over het hoofd. Na14 zetten en 5 minuten kunnen de stukken in het doosje. Jammer dat het zwembad niet eerder open gaat...

Op het laatste live bord dat nog 'leeft' spelen Thomas Kutchoukov en Jamie Thai een chaotische partij. Thomas geeft zomaar een paard weg, en even later krijgt hij net zo onverwacht een loper terug. Geen trucs of slimmigheden, gewoon cadeautjes! Ook hier vliegen vervolgens de stukken razendsnel van het bord. Thomas is de laatste die een zet doet en daarmee zet hij Jamie mat. Daarmee wordt de competitie weer extra spannend, want Thomas staat nu slechts een half puntje achter Lars. De laatste ronde moet uitkomst brengen!

Een heel ander perspectief vanuit vogelvlucht, dit keer. Joas moest gisteren de laatste ronde missen en heeft zich helemaal opgeladen voor zijn partij tegen Matthijs Salomons. Met een beetje goede wil is op de foto de stelling te zien. Een gewonnen eindspel voor Joas, dat hij ook niet meer uit handen geeft.

 

 

Sven de Putter Dalya Mang

Op het laatste bord in de G-groep wordt deze ronde een van de langste partijen gespeeld, tussen Sven en Dalya. Beide spelers hebben tot nu toe één punt gehaald en na deze ronde mag Sven daar een punt aan toevoegen; hij wint de partij. Van ons krijgen ze een rondeprijs omdat ze hun tijd in elk geval hebben gebruikt!