Verslag EFGH Ronde 3

 

 

Ondanks het voetbaltoernooi van gistermiddag, was iedereen weer topfit om vanmorgen aan de 3e ronde te beginnen. Mihi Vlad , vermomd als een echte soldaat,  greep in de partij zijn tegenstander direct naar de keel en won.

Ook Hugo Eijkelkamp had zijn tegenstander mat gezet. Hij beweerde zelf dat dat per ongeluk ging.

Guuske Kouwenhoven zette haar tegenstander mat in 17 zetten. Haar commentaar bij het uitvoeren van haar laatste zet was "Is dit mat??"

Dat er snel gespeeld werd blijkt wel uit de kloktijden. Zo beginnen alle spelers met een bedenktijd van 40 minuten, maar hebben sommigen aan het eind van hun partij meer dan een uur bedenktijd over!

Op bord 21 speelden de beide kampioenen tegen elkaar. Kimmily Tran kampioene bij de meisjes van groep G tgen Janne Allaart, de kampioene bij de meisjes in groep F. De kleine Kimmily wist een grote prestatie te leveren door haar oudere rivaal overtuigend te verslaan

Opvallend was de verrassende overwinning van Kylian Bijvank op David Toval. David, de speler met de hoogste rating in deze groep, maakte een rekenfoutje en verloor 2 pionnen. Deze bleken niet meer tegen te houden te zijn. Vlak voordat ze promoveerden gaf David op.

 

 

Dat de partijen op de voet gevolgd worden, blijkt wel uit de volgende foto:

 

Doordat er in groep D een hele lange partij was, begint de 4e ronde om 12.00 uur.