Verslag EFGH Ronde 5

Kimmily mocht deze ronde tegen haar kleine neefje schaken. Ze wist precies wat ze moest spelen en won snel.

Florian Molanus speelde deze ronde met doping. Hij had een grote bak druiven naast zijn bord staan.Blijkbaar hielp het wel. Aan het einde van de partij was de bak leeg en stond de tegenstander mat. Wij zijn benieuwd wat hij morgen mee gaat brengen.

Luuk van Steenoven maakte een foutje in de opening, maar had geluk dat zijn tegenstander het te laat zag. Vervolgens maakte Luuk het beheerst af.

Constantijn Beukema kwam in zijn partij tegen Jessie Mang in een toreneindspel. Beide spelers lieten een pion tot dame promoveren. Constantijn had blijkbaar net 1 zet verder gerekend en won.

Ook Kylian Bijvank blijft het goed doen. Hij won met zwart van koploper Kelvin Kanne. De andere koploper, Benjamin Faybish, had aan Lucas Nguyen een zware dobber. Zo zwaar dat op een gegeven moment geen van beiden meer wist wie er nou eigenlijk aan zet was. Nadat arbiter Hummel uitgelegd had dat zwart aan zet was, gingen ze weer verder. Als allerlaatste waren ze klaar. Geen van beide zag nog winstkansen, dus werd er besloten tot remise.

Dit betekend dat Faybish en Bijvank nu aan de leiding gaan met 4,5 uit 5.