Tristan de Haas zit deze ronde weer aan bord 13. Dat is niet zo handig voor de interviewer. Daarom wordt random een ander bord gekozen en komen we uit bij Laura Tiggelman en Timo Luiten. Laatstgenoemde is eigenlijk vorig jaar al gestopt met schaken maar speelt nog wel af en toe een toernooitje. Vooral het ONJK wilde hij graag bij zijn. Hij woont in Almelo en heeft schaken geleerd van zijn vader en van broer Reinier, die in de C groep meespeelt. Op de club in Almelo regelt de vader van Timo de competitie, Reinier geeft er les.

 

Laura komt uit Vlissingen. Daar is wel een schaakclub, maar daar is ze geen lid van. Ze is lid van SK Souburg, waar ze les krijgt van Martin Koolhoven en van haar vader. Laura is bezig met stap 2+. Haar broertje Vincent speelt in de F groep. Deze week slaapt ze met 32 man in een vakantiehuis. Vincent en haar vader zijn ook mee, haar moeder past thuis op de honden en katten. Vanaf het vakantiehuis is het ongeveer 10 minuten rijden met de auto.

Timo slaapt gewoon thuis. Zo ver is Almelo niet van Borne vandaan. Omdat zijn moeder en zus op vakantie zijn is het Reinier die deze week kookt. Timo hoopt dat ze vanavond patat gaan eten. Als hij niet schaakt voetbalt hij graag met vrienden op straat of kijkt hij tv, eigenlijk naar alles wat leuk is. Laura speelt ook graag buiten en ook doet ze aan paardrijden. Als ze wat tijd over heeft tekent ze ook graag, maar er is niet iets wat ze vaak tekent. Altijd verschillende dingen.

Laura wil haar moeder ook aan het schaken krijgen. Ze heeft al een keer geprobeerd haard de regels te leren maar dat is toen niet goed gelukt. Timo wil graag dat Milan, een vriend uit de buurt, leert schaken. Dat is een aardige jongen, maar schaken kan hij nog niet.

Timo wil graag nog eens winnen onze landskampioen. In een simultaan heeft hij daar al eens tegen gespeeld maar toen verloor hij. Laura zoekt het iets hogerop en wil graag winnen van de wereldkampioen. Of dat de wereldkampioen bij de vrouwen of bij de mannen is maakt niet zo veel uit. Het mag ook alletwee natuurlijk!