De jaarlijkse aanschuifsimultaan werd gegeven door Maurice Schippers, die in de Meesterklasse speelt voor Groninger Combinatie (de club die een deel van de ONJK-liveborden levert). Hij won maar liefst 70 partijen, speelde 3 remises en verloor er 2.

Simultaan

Het weer was goed en de kinderen hadden er zin in. In de ochtend al heel wat jongens en meisjes gezien in voetbalshirts. Dan moet je eerst nog een partij spelen voordat je vol vuur kunt gaan voetballen. En dan was er ook nog snelschieten.

deelnemende teams

Even de prijswinnaars in het zonnetje zetten:

Snelschieten:

Beste meisje <12 ; Ivanka Wiggers

beste jongen <12; Wolf Naessens

Fair play prijs:

Voorschoten / Spijkenisse Combinatie

Voetbaltoernooi

Jong: 1e De Banana's

          2e Er was nog karnemelk

Oud: 1e The M.D.Squad

         2e  De schaaknerds

En nu de foto's (Harry Gielen)

Snelschieten

Snelschieten

vol inzet

Er werd vol inzet gespeeld

penalties finale jong

De Banana's winnen het penaltyschieten tegen Er was nog karnemelk (in doel)

The M.D.Squad

En The M.D. Squad won de finale tegen De schaaknerds.

Met zijn allen op computerschermen voetballen. Met zijn allen... ruim 32 deelnemers. En als de Duitsers meedoen, weet je dat die gaan winnen. Zo gaat het vaak, zo ging het tijdens het FIFA-toernooi ook tijdens ONJK. Het is hem gegund, Fabian Stemmler, uit de A-groep. Zie hem eens juichen. Arthur Maters veroverde het zilver. Brons was er voor Leonhard Ortmeier.

FIFA 2 juichen

FIFA toernooi spanning

De spanning is te snijden...

FIFA 3 plezier

...het plezier is er niet minder om.

Video teamsnelschaak

westrijdleiding

De wedstrijdleiding had er zin in.

kunnen we beginnen

... en bijna begonnen

publiek 

 ... lekker tijdnood kijken..

 Met 28 teams begon de 3e editie van het ONJK sneschaaktoernooi. Na een aantal ronden gingen de beste 16 door in een knockout toernooi. Hieruit kwam een winnar naar voren. Ik heb geen Idee. Eh..dat is dus de naam van het winnnende team. Op plek 2 eindigde Vega for Vendetta. Om de derde plek werd niet meer gespeeld.

Beste Snelschaakteam ONJK 2017

Ons team bestond uit 5 hele goede spelers:

Bord 1: Sim Maerevoet (2085)
Bord 2: Sterre Dauw (1957)
Bord 3: Thijs de Bock (1951)
Bord 4: Abedin Heij (1594)
Bord 5: Levi Nies (1385)

Voordat het teamsnelschaaktoernooi was begonnen hadden we getraind en we hadden een goed voorgevoel.
We hadden dan ook bijna het maximale aantal Elopunten (8972 van de 9000).

Bij de eerste wedstrijd moesten we nog een beetje opwarmen dus sommigen verloren (3-2 gewonnen uiteindelijk).
Maar na de eerste wedstrijd hadden we de flow te pakken en we wonnen bijna alles met overmacht in de voorrondes:
4.5-0.5, 3.5-1.5, 4-1 etc. Daarna kwam de knockout fase. De Zwederlandse Tijdbom veegden we van het bord met 5-0. In de kwartfinale wachtte Oe-Oe-Oe-Oe-Oerang Oetang. Die match wonnen we ook. De halve finale was een match tegen team Joris. Ook die bonden we aan onze zegekar. In de finale werd het echt spannend. Na 2-2 viel de beslissing op het eerste bord. Daar won Sim Maerevoet van Rosa Ratsma. De prijs wordt zaterdag bekendgemaakt.Balen dat we dat nu nog niet weten.

(Abedin Heij)

winnende team

Het winnende team!

Op de tweede dag van het ONJK was er een flitsend nevenprogramma waar de kinderen lekker konden rausen en ravotten op een stormbaan en een glijbaan, terwijl er voor de zetkauwen suikerpsin of popcorn was.

glijbaan

De glijbaan

vrije tijd2

De stormbaan 

suikerspin etc

Suikerspin en / of popcorn na

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok