Deze rubriek zet elke dag de spelers van een partij op Bord 13 in een willekeurige groep in het zonnetje. Daarmee worden de deelnemers aan het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap die niet in de top meedoen maar wel leuke partijen spelen, ook in de schijnwerpers gezet.

In de eerste ronde in de G-H-groep speelden Sasha Pasichnyk en Liam Rooijakkers tegen elkaar. Dat werd een mooie partij, waarbij Sasha zo aardig was om Liam na diverse zetten er op te wijzen dat hij zijn klok nog in moest drukken.

DSC04066

Hoe ging jullie partij?

Sasha: Het was best een leuke partij, maar ik verloor helaas wel. Liam: Ik vond het ook een leuke partij.

Wannneer hebben jullie schaken geleerd?

Sasha: Ik heb in maart schaken geleerd, van papa en van Ira, en op de schaakvereninging in Almere. Liam: Mijn vader heeft me leren schaken -en hij heeft me ook wat trucjes met wit laten zien.

Is dit jullie eerste ONJK?

Sasha: voor mij wel. Liam: voor mij ook. Ik heb in juli wel een toernooi in Purmerend gespeeld.

Waar logeren jullie?

Sasha: Wij staan op een camping hier in de buurt. Liam: Wij zitten in een hotel in Enschede.

Wat hebben jullie nog meer voor hobby's?

Sasha: Ik hou van zeilen en van turnen. Liam: ik zwem graag, en ik speel wel eens een computerspelletje.

(tekst & foto: Jos Damen)

 

 

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok