Deze rubriek zet elke dag de spelers van een partij op Bord 13 in een willekeurige groep in het zonnetje. Daarmee worden de deelnemers aan het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap die niet in de top meedoen maar wel leuke partijen spelen, ook in de schijnwerpers gezet.

Op dag 2 van de E-groep speelde Niels Bakker met wit tegen Djezz Kanbier. Djezz komt uit Zoetermeer en speelt bij schaakvereniging Promotie. Niels Bakker komt uit Bergen.

Hoe ging jullie partij?

Niels: De partij ging best goed. Ik begon met C4, de Engelse opening. Die had ik gisteren geleerd.

Djezz: Ik antwoordde met C5 –precies er tegen in. Het was een leuke partij. Op een gegeven moment maakte Niels een klein foutje met zijn loperaanval, en toen kwam ik met een röntgenaanval terug en won ik.

Wanneer hebben jullie schaken geleerd?

Djezz: Ik ben nu 10 jaar. Ik leerde al vroeg schaken, toen ik 2 of 3 jaar was, van mijn vader en mijn broer Max. Max speelt hier in de A-groep mee.

Niels: Drie jaar geleden, toen ik 6 jaar oud was, heb ik schaken geleerd van mijn opa.

Is dit jullie eerste ONJK?

Djezz: Ik heb wel met een NK van de Schaakbond meegedaan, met schoolschaak en Grand Prix-toernooien, maar dit is mijn eerste ONJK.

Niels: Dit is mijn eerste ONJK. Ik heb wel ook Grand Prixs gespeeld, en met schoolschaak meegedaan.

Waar logeren jullie?

Allebei: op camping Mooi Delden. Heerlijk, met zwembad naast de deur, een voetbalveldje en een springkussen.

Wat hebben jullie nog meer voor hobby’s?

Djezz: hockey en breakdance

Niels: origami en aikido

(tekst en foto: Jos Damen)

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok