Deze rubriek zet elke dag de spelers van een partij op een Bord 13 in het zonnetje. Daarmee worden weer eens andere deelnemers aan het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap in de schijnwerpers gezet.

DSC04098Op donderdag 10 augustus speelde in de A-groep Carsten van der Hoeven op bord 13 tegen Jannes Carpentier. Jannes is een van de 30 Belgische schakers die meedoen aan het ONJK. In de eerste ronde verraste hij met winst tegen FM Jasper Holtel, dus zijn toernooi verloopt voorspoedig. Ook in deze partij ging het Jannes voor de wind.

Hoe ging jullie partij?

Jannes: De opening ging goed. Ik speelde de Owen’s Defence (e4 – b6), maar creëerde te veel tegenspel. Toen verloor ik mijn toren, maar ik kwam toch terug.
Carsten: In het begin ging het goed. Ik pakte zijn toren, maar gaf daarna helaas een stuk weg. Uiteindelijk verloor ik het eindspel.

Wanneer hebben jullie schaken geleerd?

Jannes: Ik leerde schaken toen ik 10 jaar oud was, van mijn vader, en later op de club (KISK Ieper).
Carsten: Ik heb het van mijn vader geleerd, en een beetje van mijn broer. En natuurlijk op de Schaakclub Voorschoten.

Is dit jullie eerste ONJK?

Jannes: Nee, dit is al mijn 7e ONJK. Ik ben hier wel als enige van mijn schaakclub.
Carsten: Nee, het is niet mijn eerste ONJK. Dat was toen het op de campus van de Universiteit Twente werd gehouden. In 2009 of zo?

Waar logeren jullie?

Jannes: We logeren op Landal Elsgraven, in Twente.
Carsten: Wij staan op camping Mooi Delden.

Wat hebben jullie nog meer voor hobby’s?

Jannes: Naast schaken speel ik graag computerspelletjes.
Carsten: Ik hockey ook.

 (tekst en foto: Jos Damen)

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok