Deze rubriek zet elke dag de spelers van een partij op een Bord 13 in het zonnetje. Daarmee worden gewone deelnemers aan het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap in de schijnwerpers gezet.

DSC04107

Op vrijdag 11 augustus speelden in de D-groep Lasse Debunne uit Merelbeke (België) en Jette Sannen van SV  Voorschoten op bord 13.

Hoe ging jullie partij?

Lasse: Het was normaal Sicilaans. Ik speel ook vaak Schots. Jette: ik speel ook allebei. Lasse: Het ging best aardig, maar ik maakte een blunder en gaf mijn dame weg. Jette: In mijn vorige partij gaf ik ook een stuk weg.

Van wie hebben jullie schaken geleerd?

Lasse: eerst van mijn broer, toen van Rudi, bij schaakvereniging Merkatel. Later ben ik nog lid geweest van KGSRL en nu ben ik lid van LSV Chesspirant, in Merelbeke.
Jette: De basisregels van het schaken heb ik geleerd van mijn oma. Misschien kan ze niet super goed schaken, maar ze heeft mij de eerste zet gegeven. Op de schaakclub heeft Marcus me veel nieuwe dingen geleerd.

Is dit jullie eerste ONJK?

Jette: Dit is mijn tweede ONJK. Lasse: Het is mijn eerste ONJK.

Waar logeren jullie?

Lasse: We zitten in Natuurvriendenhuis Krikkenhaar. Dat is leuk, bijna een soort vakantiekamp.
Jette: Wij kamperen op camping Mooi Delden, hier vlak in de buurt.

Hebben jullie nog andere hobby’s?

Lasse: Ik speel saxofoon. En ik vind het leuk om te voetballen – dan keep ik vaak. Jette: Ik zit op atletiek en judo.

(tekst en foto: Jos Damen)

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok