Technisch ongemak

Tegenwoordig zijn we verwend met de nieuwste technologische snufjes. Waar er ruim twintig jaar geleden nog maar nauwelijks over de (huis)computer gesproken werd hebben de meesten tegenwoordig een veel sterker alternatief in de broekzak zitten. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook voor ons verslaggevers. Waar vroeger alles met de hand uitgeschreven moest worden (en later de typmachine) kunnen we nu achter de computer kruipen om ditzelfde verslag te maken met allerlei mooie toevoegingen en opmaakmogelijkheden. Hierdoor zijn we echter wel afhankelijk geworden van deze techniek, zo ook gisteren en vanochtend.
Wat ga je dan doen, pen en papier of hopen dat het goed komt? In ieder geval kunnen we een jarige in ons midden nog steeds feliciteren (of gaat dat inmiddels via whatsapp en facebook?). Vandaag is Finn Wiggers 12 jaar geworden. Ook voor hem was zijn stoel versierd, werd hij toegezongen door alle kinderen en kreeg hij van de organisatie het ONJK-shirt cadeau!
Vervolgens is de ICT-afdeling druk bezig met oplossen van het probleem. Dit betekend echter wel dat we nog niet verder konden… geluk is er in de DEFGH-zaal genoeg te zien. En bovendien wordt in deze zaal iemand met een naamkaartje al snel voor wedstrijdleider aangezien. Dit zorgt trouwens best voor leuke situaties. De meest voorkomende vraag is of we een pen hebben voor het scoreformulier, misschien toch handig om voortaan een pen bij de hand te hebben.
Gelukkig doet de techniek het weer en hoeft dit verslag niet met de hand geschreven worden!

DE

Zoals beloofd in het vorige verslag stond in de ochtendronde een kraker in beide groepen op het programma. In de D-groep nam koploper Leandro Slagboom het op tegen Kathleen Velasco (die de ronde hiervoor nog knap had gewonnen van Fabian de Vries). In de E-groep stond de topper tussen Pjotr Cappan en Canzhou He op het programma. De laatste partij eindigde vrij snel remise. Canzhou offerde in de Franse opening een stuk voor activiteit. Enkele zetten later had Pjotr om weg te lopen uit de aanval 3 pionnen moeten inboeten, op zet 23 werd middels een zetherhaling remise overeengekomen.

Pjotr Canzhou
De andere partij (D-groep) duurde wat langer en kende wel een winnaar. Leandro was Kathleen in een moeilijk eindspel te slim af en behield zo de leiding in de D-groep.

Leandro Kathleen

In de middag ronde kwam Leandro met Jan Casur remise overeen wat de achtervolgers de kans gaf om tot een half punt in de buurt te komen. Van deze gelegenheid werd dankbaar gebruik gemaakt aangezien er op de rest van de topborden geen enkele remise te noteren viel.
In de E-groep lijkt het zo langzamerhand een strijd tussen Canzhou en Pjotr te worden. Hier had Pjotr in deze ronde echter wel wat geluk bij nodig:

In de laatste ronde van de dag moest Pjotr echter wel een halfje afstaan waardoor Canzhou het klassement aanvoert met 6,5 uit 7. In de D-groep is weinig veranderd aangezien de eerste 6(!) borden remise speelden. Zo leidt Leandro met 6 uit 7 gevolgd door drie spelers op 5.5 uit 7 en zes spelers op 5 uit 7. Kortom, nog niks is beslist.

Morgen is er in verband met het voetbaltoernooi maar één ronde. Beloofd dit lange partijen? Morgen zullen we het weten!

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok